Boek ons

Goed nieuws! Je kunt De Stokerij het hele jaar boeken. Voor in je theater, als bedrijfsuitje en zelfs bij je thuis…De Stokerij speelt overal.  In seizoen 23-24 kun je de volgende voorstellingen boeken. Naast deze voorstellingen kun je Anne Rats en Koen Wouterse ook boeken als presentator/dagvoorzitter (Rats) of workshopdocent (Wouterse). En mocht je op zoek zijn naar iets anders, neem vooral contact met ons op! 

OORLOG (solo)

“OORLOG (wat zou je doen als het hier was)”  is een spannende, muzikale, aangrijpende solovoorstelling met een brandend actueel thema

In de voorstelling draait Anne Rats de vluchtelingencrisis zoals hij zich nu voordoet 180 graden om. Nederland en heel Europa wordt bezet door Frankrijk en Anne vlucht met haar familie naar Egypte, waar wel vrede is, in de hoop aan de oorlog te kunnen ontsnappen. Maar hoe overleef je als je geen Arabisch kunt spreken of lezen? Als je de cultuur niet kent? Hoe verdraag je jaren in vluchtelingenkampen, zonder school of werkvergunning? Hoe vind je een nieuw thuis? OORLOG is een voorstelling over vluchten voor oorlog en je ergens (nooit helemaal) thuis voelen.

Oorlog speelde in 2021 als huiskamervoorstelling door heel Nederland en nu in de Nederlandse theaters en op scholen. Er is weinig ruimte nodig, dus perfect voor alle mogelijke ruimtes.  Neem voor technische specs contact op met De Stokerij. 

DE ACHTERBLIJVER (2 spelers)

Meesterverteller Koen Wouterse neemt je in De Achterblijver mee naar een ingrijpende gebeurtenis in zijn jeugd, die bij hem steeds vaker de vraag oproept: hoe leef je je beste leven? Leef je liever lang of leef je liever goed? Of kan het allebei?  Ga je door of laat je los? En hoe zorg je ervoor dat de achterblijvers door kunnen? 

Koen komt na jaren terug bij het huisje op de dijk waar ooit zijn beste vriendje Edwin woonde. Hij is ondertussen 44 jaar oud, maar Edwin leeft al een tijd niet meer. Tussen oude meubels en uit hun voegen hangende ramen maakt Koen de balans op over het leven, familie, vriendschap, de liefde en de dood: wie hebben hem gemaakt tot wie hij is, wie hebben hem verlaten, wie zijn er gebleven en wat heeft hij in die 44 jaar opgestoken? Koen neemt je mee in zijn gedachtenwereld. Maar wie is toch die puber die zo nu en dan bij het huisje opduikt…?

De Achterblijver speelde in 2023 als locatievoorstelling en nu op bijzondere plekken in Nederland. Neem voor technische specs contact op met De Stokerij.