De Stokerij doet mee aan Theater Na de Dam

Op 4 mei 2024 keert  Het Vergissingsbombardement terug naar Schiedam en spelen Anne Rats, Stan Vos en Bente Windhorst op het toneel van Theater aan de Schie, om 21:00 uur, speciaal in het kader van Theater Na de Dam. De voorstelling is die avond gratis, maar reserveer wel van tevoren bij het theater.

Over de voorstelling
In Het Vergissingsbombardement combineert Anne Rats de voor haar bekende flarden van het oorlogsverleden van haar vader met de verhalen van een jonge Schiedamse vrouw en een jonge Amerikaanse piloot. Hun levens raken elkaar op dramatische en fatale wijze. De Schiedamse Emma verliest haar hele familie tijdens het bombardement op Schiedam op 31 maart 1943. Henry, de veel te jonge Amerikaanse piloot, gooit de betreffende bommen. Kun je als jong mens ‘doorleven’ tijdens een oorlog en hoe leeft die oorlog in jou voort nadat deze is afgelopen? Kun je na zo’n wereldgrote gebeurtenis de stukken van je hart oprapen en de draad weer oppakken?

Onderdeel van Theater Na de Dam op 4 mei
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderddertig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei 2024 spelen we Het Vergissingsbombardement in het kader van Theater Na de Dam. Tickets voor deze voorstelling zijn gratis, maar aanmelden via Theater aan de Schie is verplicht. Na afloop van de voorstelling ben je welkom bij het nagesprek met de makers. Het landelijke programma van Theater Na de Dam vind je hier.