De Stokerij en Theater aan de Schie presenteren verfilmde voorstelling KONING

Vijf verfilmde versies van KONING vanaf 8 januari te zien via Theater aan de Schie

Voor het tweede achtereenvolgende jaar kan door de sluiting van theaters in de strijd tegen corona de familievoorstelling KONING van De Stokerij en Theater aan de Schie niet live aan publiek getoond worden. Maar gelukkig hebben we hier iets op gevonden, zodat het publiek in deze toch weer vreemde tijden van de voorstelling kan genieten!

Vijf unieke verfilmingen
Van 3 t/m 5 januari worden opnames gemaakt in Theater aan de Schie van de vijf verschillende casts die ieder een van de drie versies van KONING spelen (vanuit het oogpunt van de koning, koningin en eerste minister) en deze verfilmingen gaan vanaf 8 januari iedere zaterdag om 19:00 in premiere en zijn vervolgens de hele week te zien via de site van Theater aan de Schie. Voorafgaand (en na) aan iedere premiere is er een live Q&A met o.a. regisseur Koen Wouterse en actrice Anne Rats, waar je kunt aanhaken om alles te vragen over deze verfilmingen en theatermaken in coronatijd. Wat de manier van filmen uniek maakt,  is dat de cameramensen niet ontkend worden, en deel zijn van het totale plaatje. De camera’s duiken in de actie en je zit op de huid van de acteurs. Ook zie je de acteurs en muzikanten zich vlak voor aanvang voorbereiden en na de voorstelling nabeschouwen.

8 januari 19:00 KONING door de ogen van de koning (cast 5)
15 januari 19:00 KONING door de ogen van de koningin (cast 3)
22 januari 19:00 KONING door de ogen van de eerste minister (cast 4)
29 januari 19:00 KONING door de ogen van de koningin (cast 1)
5 februari 19:00 KONING door de ogen van de koning (cast 2)

Inlogtickets voor deze filmversies kun je gratis boeken via de site van Theater aan de Schie en de voorstelling is steeds een week lang terug te zien!  

Koninklijk Menu

Choripán/La Salita zou een koninklijk driegangenmenu serveren tussen de voorstellingen in en ook nu gaan ze dit doen, maar dan in andere vorm! Je kunt dit gehele menu bij Choripán afhalen voor € 19,50 of alléén een Argentijnse stoofpot voor € 15,00. Dit kan van 7 januari t/m 5 februari! Bestel het tijdig want OP=OP (bestellen via de website www.choripan.nl, ophalen op Nieuwe Haven 55B-1, 3116 AA Schiedam). Zo kun je KONING kijken in je eigen huiskamer met een heerlijk bordje op schoot! Leuk feitje: Choripán/La Salita is een zeer geliefd restaurant bij Koningin Maxima.

Over KONING

De koning (Kenneth Herdigein) sterft. En hij is op zoek naar de perfecte opvolging. Hij heeft 8 vreselijk nare dochters en één stronteigenwijze, hij heeft een eerste minister (Rosetta Drenth) die liever een republiek wil en een vrouw (Anne Rats) die niet is wie ze lijkt. Dit is een avonturenverhaal met een hyperactuele basis, geïnspireerd op ons eigen koningshuis, maar ook op verzonnen koningen zoals o.a. Koning Arthur en King Lear en op ‘grote koningen door talent of idealen’ zoals Mohammed Ali, Greta Thunberg en Beyonce. Met als hoofdvraag: waar zit de Koning in jezelf?