Publieksreacties KONING: “Ik heb een topavond gehad”

Op 8 januari was de eerste premiere van KONING online te zien en de reacties waren overweldigend!

Dit vonden kijkers:

“Geweldige voorstelling, behalve dat de acteurs geweldige waren, ook het verhaal. Top hoe de humor erin is verwerkt. Ik heb een topavond gehad”
“Superleuke voorstelling! Vond de muziek ook geweldig!”
“De zichtbaarheid van de camera’s is een sublieme vondst: alles wat er op het toneel gebeurt krijgt een real-time lading, alsof de pers er bij is om direct verslag te doen. Petje af.”
“Het was een fantastische voorstelling. Wat een cast!”
“Zo indrukwekkend. Het verhaal, het (kinder)spel, de muziek. Live kon het niet, maar gefilmd zit je er helemaal in”
“Bedankt, dit is kunst. chapeau en geniet van de ontlading
Heb echt sommige scenes met tranen in mijn ogen bekeken
Zo goed, ook al die kinderen”
Overweldigend en intens. Zeer genoten op het puntje van mijn stoel. Wat speelt iedereen verdomd goed; acteurs én muzikanten, werkelijk de sterren van de hemel”
“Wat een heerlijk spektakel! En zó véél goed spelende jonge mensen!”

KONING niet in theater maar als film
Voor het tweede achtereenvolgende jaar kon door de sluiting van theaters in de strijd tegen corona de familievoorstelling KONING van De Stokerij en Theater aan de Schie niet live aan publiek getoond worden. In plaats daarvan is KONING verfilmd en zijn er maar liefst vijf versies gemaakt met vijf verschillende casts die ieder een van de drie versies van KONING spelen (vanuit het oogpunt van de koning, koningin en eerste minister). De films zijn in samenwerking met Theater aan de Schie in januari en februari 2022 online vertoond.