Jonge Stokerij

De Jonge Stokerij (vanaf 8 jaar)  biedt geen traditioneel toneelonderwijs; de aanpak onderscheidt zich op een aantal vlakken van het bestaande aanbod. Zo worden de lessen gegeven door beroepsacteurs die al naam hebben opgebouwd en spelen de jonge acteurs mee in de ‘grote voorstellingen’. Het project is bovendien niet opgebouwd als een cursus, maar als een grote theater-masterclass verspreid over het hele jaar in verschillende les-blokken: de les-blokken kunnen lang of kort duren en variëren van de 4 tot 15 lessen.

In ieder lesbok wordt een ander aspect van het theatervak belicht. De presentaties zullen variëren van klein (enkel voor de ouders) tot deelname aan de professionele voorstellingen of films van de Stokerij zelf. De Stokerij breekt de muren om het concept ‘theater’ af maakt de weg vrij voor talent uit alle hoeken van de Schiedamse samenleving!

De Jonge Stokerij is behoorlijk in trek: sinds begin 2018 zaten alle vier de klassen, elk bestaand uit twaalf kinderen, vol. Zeker na Kleine Sofie en Lange Wapper steeg het aantal aanmeldingen voor onze jeugdtheatertak. Sinds begin 2020 zijn de leerlingen die naar de middelbare school gaan een jongeren-tak van de Jonge Stokerij geworden: StokerijJONG.

Voor meer informatie en plaatsing op de wachtlijst (wachtlijst d.d. september 2021 is 4 maanden) kun je mailen naar educatie@destokerijschiedam.nl