Kick off in Theater aan de Schie: KONING is van start!

Maandag 15 november vond een aangepaste kick off plaats, voor de nieuwe familievoorstelling KONING, een coproductie van De Stokerij met Theater aan de Schie. Aangepast was het door de nieuwe coronamaatregelen: met de kleinst mogelijke cast en zonder publiek werd de eerste lezing van dit stuk gedaan. 

De hoofdrollen worden gespeeld door Kenneth Herdigein,  Roos Drenth, en Anne Rats, ze spelen samen met de leerlingen van De Jonge Stokerij en tien amateurspelers. Het stuk is geïnspireerd op grote koningen: Willem Alexander, Mohammed Ali, Elvis Presley, Beyonce, Koning Arthur en Black Panther. 

De Koning is ziek en moet zijn troonopvolger benoemen. Hij heeft 9 kinderen, een lieve vrouw en een zeer ambitieuze Eerste Minister. Maar wie is het meest waardig? Uit de hele wereld komen er mensen die aanspraak maken op de troon. Er wordt gezongen, gevochten, gedebatteerd en gedanst, maar niemand lijkt sterk genoeg om het gewicht van de Kroon te dragen. De Koning kiest voor zijn eigenzinnige dochter Alex, maar daar is niemand het mee eens. Dat vindt ze zelf ook en weigert. De Koning slaat zijn zwaard in een grote steen en zegt: “Enkel wie het waard is om te regeren krijgt mijn zwaard uit de steen. Tot die tijd blijft mijn troon leeg”.  Lukt het Alex om het land te redden?

UNIEKE VOORSTELLING
Van de voorstelling KONING zijn er drie verschillende voorstellingen. Er zijn namelijk drie verschillende perspectieven waarin de voorstelling gespeeld wordt. Een invalshoek is vanuit de Koning,  een vanuit de Koningin en een vanuit de invalshoek van de Eerste Minister. Bezoek je drie keer de voorstelling dan kan je dus drie verschillende voorstellingen zien!

KONINGSMAAL BIJ DE VOORSTELLING!           

 Voor iedere voorstelling (middag en avond!) maakt La Salita, één van de lievelingsrestaurants van Koningin Máxima, een comeback! Voor zowel de lunch (13:00) als het diner (17:30) maken zij een heerlijk driegangendiner voor slechts 19,50. Tijdens dit diner spelen acteurs van De Stokerij exclusieve scenes die speciaal hiervoor geschreven zijn en die dus niet in de voorstelling zitten!  

Tickets zijn verkrijgbaar via Theater aan de Schie, de complete speellijst vind je HIER. Ook het koningsmaal reserveer je via hier