Regisseur Koen Wouterse over KONING

KONING is de eerste familievoorstelling die we helemaal zelf geschreven hebben, in een tijd waarin de wereld continu veranderde. Dit hebben we telkens meegenomen in de tekst, waardoor KONING actueler was dan alle andere voorstellingen van De Stokerij tot nu toe. Er zat meer van ons hart in, meer van onze meningen, meer actualiteit, meer van ons verleden en meer van onze dromen.

Het proces was vele malen zwaarder dan ooit, door de enorme druk van covid-19 en de gevolgen van
de alle maatregelen. Tot in de laatste weken hebben we gevochten tegen de bijna onvermijdelijke annulering van het project. We hebben alles voortdurend aangepast, herschreven en omgebogen met maar één doel: alles en iedereen moet er uiteindelijk op zijn mooist uitkomen.

En het is gelukt! De verfilming van KONING was mooier, actueler, intiemer, groter, intenser, ontroerender, gevaarlijker, kwetsbaarder en raker dan al onze eerdere voorstellingen. Natuurlijk valt er veel te zeggen over het streamen van theater: het is niet live en het zal die magie ook nooit kunnen overtreffen, maar dit keer heeft het ons ook enorm veel opgeleverd. En nu op naar de familievoorstelling in de kerstvakantie van 2022-2023, hopelijk weer live in Theater aan de Schie!

Koen Wouterse