Nieuw seizoen Liefs uit Schiedam

Afgelopen najaar lanceerde De Stokerij Schiedam in samenwerking met omroep SCHIE de podcast Liefs uit Schiedam. Na veel mooie reacties heeft De Stokerij besloten om door te gaan met deze podcast over Schiedamse liefdesverhalen. De opnamen starten begin mei en vanaf 18 mei is de eerste aflevering te beluisteren. Voor deze podcast is De Stokerij op zoek naar bijzondere verhalen over liefde en relaties in al hun complexiteit en schoonheid. Nieuwe deelnemers kunnen zich voor 28 april aanmelden.

Over Liefs uit Schiedam
De podcast Liefs uit Schiedam geeft een kijkje in de mooie en soms moeilijke (liefdes)levens van Schiedammers. Het eerste seizoen werd in het najaar van 2022 gemaakt door De Stokerij i.s.m. Omroep SCHIE. Theatermaker Anne Rats ging met verschillende Schiedammers in gesprek over liefde in al haar vormen, schreef een korte monoloog op basis van hun verhalen en ging vervolgens in ‘nagesprek’ met haar geïnterviewden. Zo sprak ze o.a. met twee oude mensen die opnieuw de liefde vonden: bij elkaar. Ze sprak een man uit Iran die gescheiden is van zijn liefde voor wetten en praktische bezwaren, een man die op latere leeftijd uit de kast kwam en twee jongvolwassenen wiens liefde alleen maar sterker werd toen de een in transitie ging.
Seizoen 2 wordt geheel geproduceerd door De Stokerij en is vanaf 18 mei te beluisteren via de website van De Stokerij en Spotify.

Reacties van deelnemers:
“Ik heb ademloos zitten luisteren, terwijl ik al wist wat er kwam” (Tara Boxman, aflevering 4)
“Wow. Wat een kwaliteit. De manier waarop je spreekt is het echte gevoel” (Payam Nadjafpour Miri, aflevering 5) 

Reacties van luisteraars: 
“Wat een prachtige podcast”
“Wat een indrukwekkende, mooie en ontroerende gesprekken”
“Ik stapte na 21 min verwarmd door het liefdesverhaal en met een klein traantje uit de auto”

Jouw verhaal in Liefs uit Schiedam?
Vond jij de liefde van je leven op een bijzondere manier? Is de grote liefde die jij in je leven meemaakte een hele goede vriendschap? Woont jouw liefde aan de andere kant van de wereld? Of wil je bijvoorbeeld iets vertellen over een familielid waarmee je iets ingrijpends hebt meegemaakt, over een eerste date, of juist over een negentien jaar durend huwelijk? Mail dan voor 28 april naar: anne@destokerijschiedam.nl