Nieuwe podcast Liefs uit Schiedam

Vanaf 11 oktober, op Coming Out Day, hoor je bij SCHIE de nieuwe podcast Liefs uit Schiedam. Deze podcast is een initiatief van De Stokerij in samenwerking met de omroep. In het kader van de nieuwe familievoorstelling Romy & Julia (te zien in Theater aan de Schie in de kerstvakantie) gaan de makers op zoek naar bijzondere verhalen over de liefdeslevens van bekende en onbekende Schiedammers. Elke twee weken komt een nieuwe aflevering online.

Over Liefs uit Schiedam
Voor Liefs uit Schiedam gaat Anne Rats van De Stokerij in gesprek met Schiedammers over de liefde. Naar aanleiding van het gesprek schrijft Rats een korte monoloog die zij in de podcast voorleest. Vervolgens praat ze na met de persoon in kwestie. Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten. Tot de kerstvakantie worden er vijf afleveringen gemaakt.

Een man komt uit de kast na zijn huwelijk met een vrouw, voor twee jongeren wordt de liefde alleen maar sterker sinds één van hen in transitie is en twee mensen vinden op hoge leeftijd opnieuw de liefde: bij elkaar. Kun je getrouwd blijven met een persoon die precies niet met datgene kan stoppen wat je haat? En liefde vinden via WordFeud: het kan.

Beluister Liefs uit Schiedam via Spotify.

Over SCHIE
SCHIE is de lokale omroep van Schiedam met ambitie. Niet alleen zorgen ze 24 uur per dag voor nieuwsvoorziening via televisie, radio en online, sinds kort produceren ze ook podcasts. In september kwam de eerste tweewekelijkse podcast Toren S (over de Schiedamse politiek) uit en nu is er dus ook Liefs uit Schiedam. 

Over Romy & Julia
Tijdens de kerstvakantie kun je traditiegetrouw met de hele familie genieten van een nieuw spektakel van De Stokerij in Theater aan de Schie! Na successen als Kleine Sofie en Lange Wapper, De Heksen en De Kleine Prins(es) en de filmversie van KONING presenteren de makers nu ROMY & JULIA. Deze familievoorstelling is een eigentijdse bewerking van het bekendste liefdesverhaal van William Shakespeare, in een Schiedams jasje. Van 2 t/m 6 januari 2023 te zien in Theater aan de Schie.

Kaarten via theateraandeschie.nl