Op tournee: Don’t shoot the piano player

Op tournee: Don’t shoot the piano player

Op zaterdag 12 januari start de tournee van Don’t shoot the piano player in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Deze voorstelling stond in 2017 op de Parade in Rotterdam en Utrecht, dook vorig jaar in een uitgebreidere versie plaatselijk op in Arnhem en Schiedam en is nu dus op meer plaatsen te zien! Don’t shoot the piano player is de eerste van een serie van vijf, genaamd Human Inc.

Wat is Human Inc.?

Human Inc. is een serie van vijf theatervoorstellingen die het gegeven onderzoekt van het verdwijnen van de menselijkheid naarmate bedrijven en overheden groter worden. De sub-thema’s waarbinnen dit onderzocht gaat worden zijn: oorlog, privacy, voedsel, belastingontduiking en milieu.

Human Inc. is een initiatief van Yorick Zwart vanuit De Stokerij. Hij maakt de voorstellingen i.s.m. Wannie de Wijn (regie-advies), Rutger Kroon (tekst) en gastspelers.

SLET: speel mee met De Stokerij!

SLET: speel mee met De Stokerij!

De Stokerij Schiedam zoekt voor haar nieuwe jongerenvoorstelling ‘SLET’ speelsters van 16-21 jaar oud

SLUT, The Play (Katie Cappiello) vertelt het verhaal van de 16-jarige Joey. Op een avond besluit ze voor een feest in te drinken met haar vrienden Luke, George en Tim. Ze drinkt samen met de jongens een fles Absolut. Ze dansen. Ze hangen rond. Ze hebben lol. En dan kruipen ze op de achterbank van een taxi … 45 minuten later is Joey’s wereld totaal op z’n kop gezet. Terwijl haar ouders in de wachtkamer zitten, zit Joey in een klein politiekantoor en legt haar verklaring af tegen de politie. Terwijl ze de gebeurtenissen van die nacht herleeft, is haar verhaal verweven met een glimp van de reactie van de gemeenschap. Hoe zal een incident achterin een taxi het leven van Joey en haar vrienden bepalen?
SLET is op 31 mei, 1 en 2 juni te zien op het Opstokerijfestival in het Wennekerpand.

REGISSEUSE ANNE RATS ZOEKT VOOR DIT PROJECT SPEELSSTERS (SPEELLEEFTIJD 16-21 JAAR) MET LEF, DIE HET LEUK VINDEN OM TE (LEREN) IMPROVISEREN, DIE HUN TANDEN IN EEN PITTIGE ROL WILLEN ZETTEN EN HET TOF VINDEN OM EEN BESTAAND STUK ZICH HELEMAAL ‘EIGEN’ TE MAKEN, SPELERVARING IS NIET VEREIST, ZIN OM TE SPELEN WEL.

Unieke samenwerking

SLET is een voorstelling die het thema seksueel grensoverschrijdend gedrag en #metoo behandelt. In samenwerking met theatermaker Samora Bergtop, vlogster Denise van der Kolk (@iamtheknees) het online platform Vileine, CJP en Rutgers maken de speelsters een ontwapenende voorstelling die de toeschouwers laten nadenken over hun reactie op een thema als #metoo: intens en met een flinke dosis humor.

De Stokerij betrekt de speelsters bij alle vakgebieden (niet alleen spel, maar ook vormgeving, tekst, kostuums, muziek en dans).

Zie jij jezelf wel meespelen in deze voorstelling? Geef je dan nu op voor de auditie!

De auditie vindt plaats op zondag 13 januari van 19.00 tot 22.00 uur

Locatie (voormalige) Gravin Aleidaschool, Oostsingel 9 in Schiedam.

Meer info en aanmelden via anne@destokerijschiedam.nl

En stuur deze mail vooral door naar mensen waarvan jij denkt dat ze de voorstelling interessant vinden!

REPETITIEDATA: iedere dinsdag- en donderdagavond (m.u.v. meivakantie) van 19.00-22.00, start op 22 januari *

MONTAGEPERIODE IN WENNEKERPAND27, 28, 29, 30 mei

SPEELDATA: 31 mei, 1 juni, 2 juni

Uiteraard is het meedoen aan de voorstelling (en dus aanwezig zijn bij de repetities) niet vrijblijvend, maar overleg is altijd mogelijk.

* Januari: 22, 24, 29, 31/Februari: 5,7,14,19,21,26,28/Maart: 5,7,12,14,19,21,26,28/April: 2,4,9,11,16,18, 23,25/Mei: 7,9,14,16,21,23

 

Premierepubliek “De Heksen” laaiend enthousiast

Premierepubliek “De Heksen” laaiend enthousiast

Na twee goedbezochte try outs kon “De Heksen” op zondag 16 dec op een volle zaal en een staande ovatie rekenen. Er zijn nog een paar mooie plaatsen te krijgen voor de voorstellingen op 22,23,26 en 27 dec, bestel snel via Theater aan de Schie!
 
“Wat een BETOVERENDE voorstelling!! Grandiosa!! En in de pauze gingen we gewoon door. Applaus, applaus voor De Stokerij Schiedam en Theater aan de Schie”
 
“Diepe buiging voor deze kanjers van De Stokerij Schiedam. Wat is De Heksen een heerlijke voorstelling! Met een dikke glimlach het theater uit.”
 
“Onder de Paraplu van Stichting J&S Projecten heeft met alle volwassenen maar vooral kinderen hebben genoten van de voorstelling De Heksen in Theater aan de Schie (…) Je kon in ieder geval horen dat De Stokerij Schiedam met hun familiestuk ‘De Heksen’ een indruk achterliet.”
 
“Complimenten voor de Stokerij Schiedam en Theater aan de Schie! Enorm genoten van De Heksen van Roald Dahl. “
 
“(…)ik geniet er elke keer weer van! En al die prachtige reacties in de zaal ..onbetaalbaar!”
 
“Fantastische première van De Heksen van De Stokerij Schiedam mogen bijwonen. Trotse moeder, maar ook echt enorm fan van Yorick Zwart. GE-WELDIG !”

Bijzonder: doventolk, theatermaaltijden en optochten bij De Heksen

Bijzonder: doventolk, theatermaaltijden en optochten bij De Heksen

De Stokerij wil graag dat zoveel mogelijk mensen ten volle van de voorstelling “De Heksen” kunnen genieten. Daarom gaan we een aantal bijzondere samenwerkingen aan:

Op 23 december komt Anouk Bakker (doventolk en docent bij het NGT) de voorstelling om 15.00 live tolken in Nederlandse gebarentaal, met dank aan Ronald en Marieke Oostlander (Zorghavengroep)!

Daarnaast werken we samen met 7 Schiedamse restaurants die voor ieder budget een heerlijke theatermaaltijd/heksenmaaltijd maken!

Bij 3 restaurants kun je zelfs genieten van een openingsscene uit de voorstelling! Dit zijn Pannenkoe Schiedam, Césant in de Korenbeurs en Mr. Chow Asian Streetfood (bij Euroscoop Schiedam). Vanaf deze drie restaurants vertrekt ook 45 minuten voorafgaand aan iedere voorstelling een optocht door de stad naar Theater aan de Schie, langs de andere deelnemende restaurants. De andere deelnemende restaurants zijn: De Provenier, Záálig, Eten & Drinken, Proeflokaal Sijgje Schiedam en Cotto & Mangiato!

De maaltijd reserveer je bij de restaurants zelf, even bellen is altijd het handigst!

Gratis Heksenfeest op 29 november (19.00-21.00 op de Grote Markt/De Waag)

Gratis Heksenfeest op 29 november (19.00-21.00 op de Grote Markt/De Waag)

Kom voor een griezelige avond op donderdag 29 november naar het Heksenfeest op de Grote Markt en de Waag in Schiedam. Vanuit alle hoeken en gaten komen er heksen tevoorschijn. Laat je van 19.00 tot 21.00 uur verrassen en ga mee op een spannend avontuur in de schemering. Het Heksenfeest is geschikt voor klein en groot. Kinderen wel onder begeleiding.

Griezelprogramma:

  • De Stokerij leest voor uit De Heksen in De Waag om 19:15 uur
  • Preview van De Heksen door De Stokerij om 19:30 uur.
  • De Stokerij leest voor uit De Heksen in De Waag om 20:15 uur.

Doorlopend griezelprogramma:

  • Knutseltafel op de Grote Markt: griezelcakejes versieren, toverdrankjes maken, toverspreuken oefenen (chemische proefjes). Bij slecht weer in de Grote- of Sintjanskerk.
  • Speurtocht over de Hoogstraat: speurtochtkaartjes zijn af te halen in De Waag. Ga in de etalages op zoek gaan naar heksen-items. Bij ieder heksen-item staat een letter die in juiste volgorde een zin vormen. Lever de oplossing in bij De Waag en maak kans op 2 vrijkaartjes voor de voorstelling De Heksen in Theater aan de Schie.
  • Toverballen tellen: Kom in de Waag tellen hoeveel toverballen er in de pot zitten, degene die het dichtste bij het juiste aantal zit wint 2 vrijkaarten voor de voorstelling De Heksen in Theater aan de Schie.
  • Enge verhalen bij de vuurkorven: in De Waag kun je een spies met marshmallows halen om buiten bij de verschillende vuurkorven te roosteren. Acteurs van De Stokerij lopen rond en vertellen bij de vuurkorven enge verhalen.
  • Kraampje met exclusieve chocolade met Formule 86 heksenmiddel en heksencocktails voor jong en oud (tegen betaling).
  • Koop je tickets voor de voorstelling De Heksen in het kraampje van Theater aan de Schie.

Publieksreacties “Oh Ja Joh Hoezo Dan 2” lovend

Publieksreacties “Oh Ja Joh Hoezo Dan 2” lovend

Laatste kaarten te koop bij Theater aan de Schie

 

Het aanwezige publiek bij de premiere op 18 oktober had niets dan lof voor de spelers en hun verhalen:

“Een feestje van modern volkstheater..”

“Een aanrader! Een mooie voorstelling met prachtige verhalen”

“Voor mij zouden zeker 1 op 100 inwoners van Schiedam dit moeten kunnen zien !!! Als er iets unieks is in Schiedam en de rest van Nederland is dit het wel !!!”

“Wat een geweldige avond (…) Schiedammers en nieuwe Schiedammers vertelden vanavond prachtige verhalen over eigen belevenissen. Uit Nieuwland en Afghanistan. Uit De Unie en Iran.”

“Met een lach en een traan en spannend van begin tot eind, gespeeld op een intieme en bijzondere locatie, de voormalige Gravin Aleidaschool”

“Scherpe observaties gaan hand in hand met melancholieke persoonlijke herinneringen over verjaardagen, de dag waarop de liefde ooit begon en de dag dat moeder overleed”

“Wat een topavond”

Kaarten voor Oh Ja Joh gaan nu als warme broodjes, dus ben er snel bij via https://theateraandeschie.nl/voorstelling/ohjajohhoezodan2

Oh Ja Joh Hoezo Dan 2 op 18 oktober in premiere. Komt u ook?

Oh Ja Joh Hoezo Dan 2 op 18 oktober in premiere. Komt u ook?

Met Oh Ja Joh Hoezo Dan 2: Soul | Food levert De Stokerij in oktober 2018 een nieuwe voorstelling af waarin ‘nieuwe’ Schiedammers (statushouders uit Irak, Iran en Afghanistan, zoals Hamsa Alessa en Mozhgan Mahmoud) en ‘oude’ Schiedammers (spelers die al langer in Schiedam wonen, zoals Han van der Horst, Marco Spruit Bleeker en Frans Leermakers)  met elkaar verhalen vertellen aan publiek. We maken samen met verhalen van deze ogenschijnlijk ver van elkaar verwijderde groepen, een project dat ervoor zorgt dat mensen die elkaar anders nooit hadden ontmoet, elkaar ontmoeten, elkaars verhalen horen en met een voorgoed veranderde blik naar elkaar en hun herkomst kijken. We willen bovendien dat onze voorstelling niet alleen maar acht keer gespeeld wordt en daarna verdwijnt, maar dat er iets achterblijft, als niet fysiek dan wel geestelijk.
Deze spelers, die (bijna) allen nog nooit op een toneel hebben gestaan vertellen nu hun verhalen over ‘thuis’. Iedereen heeft wel herinneringen aan hoe het vroeger op zolder rook, hoe het eten smaakte, hoe de muziek klonk. Iedereen ziet zijn ‘thuis’ naarmate de tijd vordert, veranderen. Iedereen heeft dromen voor de toekomst.

De Stokerij is ongelooflijk trots op deze spelers en hun verhalen, die een voorstelling vormen die universele verhalen vertelt maar tegelijkertijd ontzettend Schiedams is: “Oh Ja Joh Hoezo Dan 2” is een voorstelling van Schiedammers voor Schiedammers die niemand buitensluit!

We hopen u te mogen verwelkomen op een van onze speeldagen, kaarten zijn te krijgen bij Theater aan de Schie, de voorstelling speelt op de Gravin Aleidaschool (Oostsingel 9, Schiedam)

De Stokerij (Anne Rats, Koen Wouterse, Yorick Zwart)

 

Trailer Oh Ja Joh Hoezo Dan 2: Soul|Food

Trailer Oh Ja Joh Hoezo Dan 2: Soul|Food

Dank aan Yorick Haan

Spelers: Denise Beeckmans, Frans Leermakers, Hamsa Alessa, Han van der Horst, Hani Nadjafpour Miri, Marco Spruit Bleeker, Mozhgan Mahmoud, Payam Nadjafpour Miri, Sonja Schwab, Wissam Alessa en De Stokerij

This is the index file