Publieksreacties “Oh Ja Joh Hoezo Dan 2” lovend

Publieksreacties “Oh Ja Joh Hoezo Dan 2” lovend

Laatste kaarten te koop bij Theater aan de Schie

 

Het aanwezige publiek bij de premiere op 18 oktober had niets dan lof voor de spelers en hun verhalen:

“Een feestje van modern volkstheater..”

“Een aanrader! Een mooie voorstelling met prachtige verhalen”

“Voor mij zouden zeker 1 op 100 inwoners van Schiedam dit moeten kunnen zien !!! Als er iets unieks is in Schiedam en de rest van Nederland is dit het wel !!!”

“Wat een geweldige avond (…) Schiedammers en nieuwe Schiedammers vertelden vanavond prachtige verhalen over eigen belevenissen. Uit Nieuwland en Afghanistan. Uit De Unie en Iran.”

“Met een lach en een traan en spannend van begin tot eind, gespeeld op een intieme en bijzondere locatie, de voormalige Gravin Aleidaschool”

“Scherpe observaties gaan hand in hand met melancholieke persoonlijke herinneringen over verjaardagen, de dag waarop de liefde ooit begon en de dag dat moeder overleed”

“Wat een topavond”

Kaarten voor Oh Ja Joh gaan nu als warme broodjes, dus ben er snel bij via https://theateraandeschie.nl/voorstelling/ohjajohhoezodan2

Oh Ja Joh Hoezo Dan 2 op 18 oktober in premiere. Komt u ook?

Oh Ja Joh Hoezo Dan 2 op 18 oktober in premiere. Komt u ook?

Met Oh Ja Joh Hoezo Dan 2: Soul | Food levert De Stokerij in oktober 2018 een nieuwe voorstelling af waarin ‘nieuwe’ Schiedammers (statushouders uit Irak, Iran en Afghanistan, zoals Hamsa Alessa en Mozhgan Mahmoud) en ‘oude’ Schiedammers (spelers die al langer in Schiedam wonen, zoals Han van der Horst, Marco Spruit Bleeker en Frans Leermakers)  met elkaar verhalen vertellen aan publiek. We maken samen met verhalen van deze ogenschijnlijk ver van elkaar verwijderde groepen, een project dat ervoor zorgt dat mensen die elkaar anders nooit hadden ontmoet, elkaar ontmoeten, elkaars verhalen horen en met een voorgoed veranderde blik naar elkaar en hun herkomst kijken. We willen bovendien dat onze voorstelling niet alleen maar acht keer gespeeld wordt en daarna verdwijnt, maar dat er iets achterblijft, als niet fysiek dan wel geestelijk.
Deze spelers, die (bijna) allen nog nooit op een toneel hebben gestaan vertellen nu hun verhalen over ‘thuis’. Iedereen heeft wel herinneringen aan hoe het vroeger op zolder rook, hoe het eten smaakte, hoe de muziek klonk. Iedereen ziet zijn ‘thuis’ naarmate de tijd vordert, veranderen. Iedereen heeft dromen voor de toekomst.

De Stokerij is ongelooflijk trots op deze spelers en hun verhalen, die een voorstelling vormen die universele verhalen vertelt maar tegelijkertijd ontzettend Schiedams is: “Oh Ja Joh Hoezo Dan 2” is een voorstelling van Schiedammers voor Schiedammers die niemand buitensluit!

We hopen u te mogen verwelkomen op een van onze speeldagen, kaarten zijn te krijgen bij Theater aan de Schie, de voorstelling speelt op de Gravin Aleidaschool (Oostsingel 9, Schiedam)

De Stokerij (Anne Rats, Koen Wouterse, Yorick Zwart)

 

Trailer Oh Ja Joh Hoezo Dan 2: Soul|Food

Trailer Oh Ja Joh Hoezo Dan 2: Soul|Food

Dank aan Yorick Haan

Spelers: Denise Beeckmans, Frans Leermakers, Hamsa Alessa, Han van der Horst, Hani Nadjafpour Miri, Marco Spruit Bleeker, Mozhgan Mahmoud, Payam Nadjafpour Miri, Sonja Schwab, Wissam Alessa en De Stokerij

This is the index file