Oh Ja Joh Hoezo Dan 2 op 18 oktober in premiere. Komt u ook?

Met Oh Ja Joh Hoezo Dan 2: Soul | Food levert De Stokerij in oktober 2018 een nieuwe voorstelling af waarin ‘nieuwe’ Schiedammers (statushouders uit Irak, Iran en Afghanistan, zoals Hamsa Alessa en Mozhgan Mahmoud) en ‘oude’ Schiedammers (spelers die al langer in Schiedam wonen, zoals Han van der Horst, Marco Spruit Bleeker en Frans Leermakers)  met elkaar verhalen vertellen aan publiek. We maken samen met verhalen van deze ogenschijnlijk ver van elkaar verwijderde groepen, een project dat ervoor zorgt dat mensen die elkaar anders nooit hadden ontmoet, elkaar ontmoeten, elkaars verhalen horen en met een voorgoed veranderde blik naar elkaar en hun herkomst kijken. We willen bovendien dat onze voorstelling niet alleen maar acht keer gespeeld wordt en daarna verdwijnt, maar dat er iets achterblijft, als niet fysiek dan wel geestelijk.
Deze spelers, die (bijna) allen nog nooit op een toneel hebben gestaan vertellen nu hun verhalen over ‘thuis’. Iedereen heeft wel herinneringen aan hoe het vroeger op zolder rook, hoe het eten smaakte, hoe de muziek klonk. Iedereen ziet zijn ‘thuis’ naarmate de tijd vordert, veranderen. Iedereen heeft dromen voor de toekomst.

De Stokerij is ongelooflijk trots op deze spelers en hun verhalen, die een voorstelling vormen die universele verhalen vertelt maar tegelijkertijd ontzettend Schiedams is: “Oh Ja Joh Hoezo Dan 2” is een voorstelling van Schiedammers voor Schiedammers die niemand buitensluit!

We hopen u te mogen verwelkomen op een van onze speeldagen, kaarten zijn te krijgen bij Theater aan de Schie, de voorstelling speelt op de Gravin Aleidaschool (Oostsingel 9, Schiedam)

De Stokerij (Anne Rats, Koen Wouterse, Yorick Zwart)