Oh Ja Joh Hoezo Dan 3 wordt Oh Ja Joh Corona

Online theaterproject vol verhalen over warmte, liefde, troost 

Stadstheatergezelschap De Stokerij Schiedam zag alle voorstellingen en theaterlessen vanaf maart geannuleerd worden door covid-19. Een van de geplande voorstellingen die geen doorgang kon vinden was Oh Ja Joh Hoezo Dan 3: “Woorden, Schat”, de derde in de reeks stadsvoorstellingen vol verhalen over warmte en troost, gespeeld door Schiedammers van alle generaties. 

Maar juist in deze tijd is er behoefte aan troost. Daarom heeft De Stokerij besloten om namens het hele theatergezelschap iets te maken voor iedereen die het nodig heeft. Een online voorstelling van meer dan 100 delen waarbij ze samen met 200 Schiedammers en de bevriende acteurs en muzikanten van De Stokerij verhalen delen waar je blij van wordt. Een recept van vroeger, een gedicht wat je ontroert, een herinnering die je koestert, een lied, een grap die je niet kunt vertellen zonder de slappe lach te krijgen.Zo is OJJHD3 Oh Ja Joh Corona geworden: vanaf 1 juni is er dagelijks een deel te zien zijn op de social media van De Stokerij Schiedam: een cadeau voor iedereen die het nodig heeft, die zich uit de naad moeten werken, of gedwongen thuis moeten zitten, mensen met een onzekere toekomst, die knokken tegen faillissement of banenverlies, voor de helden, of alle mensen die ziek of herstellende zijn en wel wat steun kunnen gebruiken, voor mensen die nu ieder dubbeltje moeten omdraaien of voor mensen die er gewoon gelukkig van worden.

Online magazine De Stokerij krijgt met een project als Oh Ja Joh Corona natuurlijk geen bezoekers die een theaterkaartje hebben gekocht en het gezelschap mist dus de publieksinkomsten die voor OJJHD3 geschat waren . Door middel van een crowdfund willen ze deze publieksinkomsten alsnog halen.  Dit is voor De Stokerij een enorme hulp, dus is er ook een tegenprestatie. Iedere donateur krijgt, wat hij of zij ook doneert, toegang tot een speciaal deel van de website van het gezelschap, waar alle verhalen uit Oh Ja Joh Corona vanaf 1 juni op geplaatst worden, waar de donateur direct en als eerste toegang heeft tot alle filmpjes die af zijn! Dat magazine wordt niet alleen gevuld met alle filmpjes, maar ook met extra inhoud: inspiratiebronnen van de makers, mooie foto’s en een inspirerend kijkje in het hoofd van de makers en onze spelers. Naast deze tegenprestatie zijn er nog kleine extra’s die per donatie verschillen. De crowdfund vindt u onder de button op onze homepage of op www.voordekunst.nl (zoek op ‘oh ja joh’) en u kunt De Stokerij op Facebook volgen (@stokerijsdam) en Instagram: (@stokerijschiedam)