OORLOG weer te zien

Vanaf juni 2022 speelt Anne Rats de monoloog OORLOG weer. Vorig jaar speelden we deze voorstelling in huiskamers, vanwege de corona maatregelen. Vanaf juni gaat Anne op tournee langs scholen en theaterzalen. De eerste voorstellingen zijn op scholen. Zodra de voorstelling in het theater te zien is, maken we dat hier bekend!

Over OORLOG
Je ziet oorlogsbeelden continu voorbij komen in het nieuws. Wat als Nederland in oorlog zou raken en jij opeens moet vluchten? Wat zou jij doen? Wat neem je mee? In de muzikale voorstelling OORLOG neemt actrice Anne Rats ons mee op een reis die zij samen met haar familie noodgedwongen moet maken vanwege een aanval van Frankrijk op Nederland. Hoe voelt het om zelf in de schoenen van de vluchteling te staan?

Anne Rats: “In Nederland hebben we in 2022 al 77 jaar geen oorlog meer gehad. Wij speelden oorlogje met vrienden, bouwden legers in computerspellen maar, ‘oorlog’: dat leek niet over ons te gaan. Nu zie je dagelijks updates over de oorlog in Oekraïne op het journaal en komt het ineens dichtbij. Wat als je er opeens middenin zit, in een oorlog?

Rats maakt een omkering van de vluchtelingenproblematiek invoelbaar” – de Volkskrant
De gewetensvraag over wat je zelf zou doen keert in het stuk diverse keren terug en zet je echt aan het denken” – Schiedammer Online
Anne Rats speelt gloedvol, raakt snaren, zet het aan het denken en weet aan de bezoeker tranen van ontroering te ontlokken. De monoloog grijpt bij de keel.” – de Vlaardinger

Lees meer