Over De Stokerij

Schiedam is de standplaats en broedplaats van ons stadsgezelschap, waar we over vier jaar niet meer weg te denken zijn en waar we ons als makers middenin de samenleving plaatsen.

De Stokerij Schiedam brengt geëngageerd, vernieuwend, inclusief, rauw en toegankelijk stadstheater in Schiedam, met een uitgestoken hand naar iedereen in de stad. Onze inclusieve werkwijze heeft een uitgesproken Schiedams karakter en landelijke allure.

Het aanbod van deze nieuwe en ambitieuze theatergroep is divers, eigenzinnig en open-minded. Van de intens gespeelde solo’s van Yorick Zwart en Koen Wouterse tot de fantasierijke kerstvoorstellingen in coproductie met Theater aan de Schie en in co-creatie met de stad, tot de kleurrijke en muzikale jeugdvoorstellingen van Anne Rats en stadsvoorstellingen zoals Oh Ja Joh Hoezo Dan. Ook heeft De Stokerij aanbod voor Schiedammers die niet alleen willen kijken, maar ook mee willen doen.

De Stokerij ziet het als haar taak om volwassenen met een passie voor toneel en kinderen die niet als vanzelfsprekend deelnemen in het jeugdtheateraanbod toch in aanraking te laten komen met toneelbeoefening op hoog niveau. De artistiek leiders van De Stokerij vinden elkaar in hun maatschappelijke betrokkenheid, het zoeken naar nieuwe theatervormen, nieuwe manieren van presenteren, een directe manier van communiceren met echte mensen en het niet schuwen van echte onderwerpen. Het vertellen van het verhaal van deze tijd, van deze stad en deze wereld voor een zo breed mogelijk publiek, dat is de missie van De Stokerij Schiedam.

Schiedam is de standplaats en broedplaats van ons stadsgezelschap, waar we over vier jaar niet meer weg te denken zijn en waar we ons als makers middenin de samenleving plaatsen. Daarnaast bespelen we de Zuidhollandse regio en landelijk de grote en de kleine zalen.

De Stokerij wordt mede mogelijk gemaakt door: