Kenneth Herdigein

Van wat voor soort muziek houd je ? 
Ik hou van vrijwel alle muziek. Als er een ziel in zit, dan pakt het mij. Maar mijn favoriete muziek ligt in de Jazz-Rock-hoek. Chick Corea of Weather Report. Miles Davis maar ook Prince.  Omdat het muzikale kunnen op zo een hoog niveau zich afspeelt, maar de muzikanten brengen het als poepen zonder drukken. Frank Zappa vind ik ook geil. Om dan maar te zwijgen van zoveel mooie Klassieke muziek. Bach, Orff, Mozart, Shostakovich… Op de Toneelschool heb ik dat leren kennen, en nu ben ik verslaafd. 

Wat is je lievelingsrecept?
Mijn lievelingsrecept zijn vrijwel alle Surinaamse recepten van mijn moeders hand. Daar horen groentensoorten bij, die je echt moet leren eten van kinds af aan. Antroewa, Sopropo, hmmm… Door je moeder gemaakt is dat het lekkerste. Maar ook voor Pom mag je me wakker maken. Dat is in feite een geraspte wortel – niet te verwarren met onze oranje wortel – gevuld met kip en zoutvlees en soepgroente, die je in de oven doet. Dat eet je pas de volgende dag. Mijn moeder is 92 jaar oud. Ik bel iedere dag met haar. Ook om even een gerecht te checken. 

Als je uit iedereen zou mogen kiezen voor een gesprek?
Bij mij zou het Anouk zijn, de zangeres. Onze Lieve Heer had er heel veel zin in toen hij haar maakte. Ze is een Held. Ze is niet alleen de beste zangeres van Nederland, maar ze is ook gewoon een tof wijf. Ze is eerlijk, en dat is zo aantrekkelijk. Als ik eens met haar zou mogen praten, dan zou ik aanvankelijk stijf staan van de zenuwen. Het zou pas goed voelen  wanneer zij mij niet saai zou vinden omdat er zoveel stiltes vallen in het gesprek.  Anouk is de enige vrouw ter wereld, waarvan mijn vrouw Thea het goed zou vinden als ik daarmee vreemd zou gaan. Maar tegenover Anouk bedoel ik  het niet vrijpostig.