Anne Rats

Wat wil je absoluut dat mensen over je weten ?
Ik huil iedere keer bij de kerstfilm “Love Actually”, ik droom ervan om ooit in de V.S. te wonen en te werken (maar dan moet eerst That Orange Thing uit het Witte Huis), ik ben gek op Crazy Sour Skittles en ik ben een feminist. Niet per se in die volgorde.

Wat is je lievelingsfilm of -boek of -serie?
Film: Ik heb “Lost in Translation” (Sofia Coppola) een stuk of zes keer gezien en iedere keer als ik erlangs zap, blijf ik hangen. Zo’n mooi verhaal over liefde, isolatie, zielsverwantschap en Tokio is een waanzinnige backdrop.
Boek: Ik heb net “All this could be yours”gelezen, van Jami Attenberg, een schrijfster uit New Orleans waar ik weg van ben. Ik miste de personages zodra ik het boek uit had. En ik ben opgegroeid met Harry Potter, ik kan niet wachten tot mijn dochter Jet die boeken ook gaat lezen
Serie: Luther (bijna Shakespeare), Killing Eve, Broadchurch en Fleabag, eigenlijk om dezelfde reden.

Wat was een gebeurtenis in je leven die je heeft gevormd?
Ik speelde met Het Laagland “Expeditie Peter Pan” in New York en ik voelde me daar zo ontzettend op mijn plek. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet naar New York terugverlang. Mijn eerste date met Koen. Mijn tweede date met Koen. De geboorte van onze dochter Jet. Onze verhuizing naar Schiedam, uiteraard

Als je uit iedereen mocht kiezen om een gesprek mee te voeren wie zou het dan zijn?
Ik zou heel graag nog een keer met mijn omaatje praten. Hoe langer geleden ze stierf, hoe meer ik aan haar denk. Ik ben dol op Phoebe Waller-Bridge (schrijver, producer, actrice Fleabag, Killing Eve). En Dolly Parton. Zij staat met stip op één.