Bart van Sliedregt

Wat wil je absoluut dat mensen over je weten?
Als ik iets leuk vind ga ik er ook voor 120% voor, vol enthousiasme. Ik kan veel en lang praten maar ik ben ook zeker erg geïnteresseerd in wat anderen te zeggen hebben. Verder zit ik op de toneelschool en speel ik veel gitaar.

Van wat voor muziek houd je?
Ik houd van veel verschillende muziek. Van gouden oude progressieve rockbands zoals Pink Floyd en Genesis tot Deathmetal zoals de band Opeth. Of weer heel wat anders, zoals jazz en flamenco fusion door Al di Meola.

Wat is je lievelingsfilm of -boek of -serie?
Ik houd nog steeds heel erg van de boeken die ik in mijn pubertijd verslond: de Grijze Jager-serie. Nog steeds lees ik die boeken met veel plezier. Telkens weer wordt ik helemaal opgezogen in die wereld, en daar houd ik van. Ook ben ik een grote fan van de boeken van Stephen King, de manier waarop hij alle details weet te benoemen zonder dat het saai of langdradig wordt vind ik meesterlijk.
Ik houd enorm van de Marvel superheldenfilms. De dag voordat ik naar Avengers: Endgame ging had ik buikpijn van de spanning. Ook hou ik heel erg van de film “Pride” uit 2014. Dit is een hartverwarmend verhaal wat zich afspeelt in Engeland ten tijde van Margaret Thatcher. Het over twee benadeelde groepen die, ondanks dat het onwaarschijnlijk lijkt, elkaar steunen.

Wat was een gebeurtenis in je leven die je heeft gevormd?
Toen ik, tijdens het derde jaar op de Havo, besloot dat het leven veel leuker wordt als je vrienden kan maken. Vanaf dat moment heb ik er altijd voor gezorgd dat ik mensen om mij heen had waar ik mij fijn bij voelde.

Wat is je lievelingsrecept?
Mijn andijvie en stokbrood ovenschotel. Een makkelijk recept dat ik oorspronkelijk uit de Allerhande heb. Er is mij al vaak naar het recept gevraagd nadat ik het had gemaakt.

Als je uit iedereen mocht kiezen om een gesprek mee te voeren wie zou het dan zijn?
Aristoteles lijkt mij een briljante gesprekspartner te zijn geweest. Mits ik Latijn zou spreken, of hij Nederlands. Als het een levend iemand moet zijn dan Guthrie Govan, een legendarisch goede gitarist.