Jaap Pegtel

Wat wil je absoluut dat mensen over je weten?
Ik ben geboren in de Hopsteeg (nu Hopstraat) in Delft en sinds 1982 woon ik in Schiedam. Ik schrijf boeken, voornamelijk jeugdboeken en ik ben verzot op schilderen, voornamelijk wildlife, maar besteed er veel te weinig tijd aan. Ook ben ik een Certified Ross Instructor, ik mag dus les geven in de techniek van Bob Ross. Helaas geldt hier ook voor, dat ik er veel te weinig tijd aan besteed om de techniek “in de vingers te houden”.

Van wat voor muziek houd je?
Ik houd van bijna alle soorten muziek. Van de Moldau van Smetana, Peer Gynt van Edvard Grieg, het Ave Maria van Gaccini in de uitvoering van Inessa Galante, Andrea Bocelli, Aafje Heynis, Nat King Cole, Creedende Clearwater Revival, Chris Rea, Charles Aznavour, Adèle, Enya, Clannad, John Denver, Poco, Chicago, Diana Ross, Mahalia Jackson, Moya Brennan, Mary Black, Sarah McLachlan, de veel te vroeg overleden Eva Cassidy, Secret Garden, David Arkenstone, Diane Arkenstone, Gomer Edwin Evans. Het “bijna” heeft betrekking op het feit, dat ik niet veel op heb met rapmuziek. In mijn jonge jaren heb ik zelf ook liedjes geschreven en begeleidde mijzelf daarbij op gitaar.

Wat is je lievelingsfilm/-boek/-serie?
Ook hier heb ik een verscheidenheid aan titels. Een van de mooiste films vind ik Captain Courageous met Spencer Tracy in de hoofdrol. Maar Micky’s Christmas Carol (gebaseerd op A Christmas Carol, van Charles Dickens) vind ik gewoon leuk, net als Emmet Otter’s Jug-Band Christmas, van Jim Henson, dat gebaseerd is op het gelijknamige kinderboek van Russell Hoban

Wat was een gebeurtenis in uw leven die u heeft gevormd?
De geboorte van onze drie kinderen

Wat is je lievelingsrecept?
Zelfgebakken appeltaart (door mijzelf gebakken)

Als je uit iedereen mocht kiezen om een gesprek mee te voeren wie zou het dan zijn?
Barack Obama (met name over de vooroordelen waartegen hij heeft moeten opboksen)