Koen Wouterse

Van wat voor muziek houd je?
Ik ben een hele grote Elvis Presley-fan. Elvis schreef zelf geen nummers en zong dus alleen maar covers en nummers die voor hem geschreven werden. Maar alles wat hij zong geloofde hij, hij hield zo van de woorden dat je denkt dat het zijn nummers zijn. Als je je openstelt voor zijn muziek kun je niet anders dan ervan gaan houden. Het is herkenbaar, het raakt je en je leert hem kennen, want het is eerlijk. En ik hou heel erg van eerlijke kunst

Wat is je lievelingsfilm of -boek of -serie?
“The Godfather” kan ik niet negeren als ik hem tegenkom. Ook al heb ik hem echt heel erg vaak gezien -alle drie de delen- als ik hier een minuut van zie moet ik verder kijken. Ik denk dat het komt omdat er zoveel in zit wat mooi is. Het spel is ultiem, het verhaal klopt volledig, de beelden zijn verschrikkelijk mooi en de muziek tilt alles op en is op zichzelf even mooi als de hele film. En dat geldt voor alles in die film. Terwijl ik dit zeg wil ik hem weer zien.

Wat was een gebeurtenis in je leven die je heeft gevormd?
De ontmoeting met Anne, mijn grote liefde en partner bij De Stokerij. Vanaf het moment dat ik haar had leren kennen, wist ik dat je in je leven nooit genoegen moet nemen met ‘net niet’. Ware liefde bestaat, goed bestaat, eerlijkheid bestaat en niks is onmogelijk als je in het goede gelooft. Het moment dat Jet geboren werd is ook zo groot en zou ik ook kunnen kiezen, maar omdat dat moment nooit had kunnen bestaan zonder Anne kies ik hier voor.