SLET: speel mee met De Stokerij!

SLET (Jongerenvoorstelling)

De Stokerij Schiedam zoekt voor haar nieuwe jongerenvoorstelling ‘SLET’ speelsters van 16-21 jaar oud

SLUT, The Play (Katie Cappiello) vertelt het verhaal van de 16-jarige Joey. Op een avond besluit ze voor een feest in te drinken met haar vrienden Luke, George en Tim. Ze drinkt samen met de jongens een fles Absolut. Ze dansen. Ze hangen rond. Ze hebben lol. En dan kruipen ze op de achterbank van een taxi … 45 minuten later is Joey’s wereld totaal op z’n kop gezet. Terwijl haar ouders in de wachtkamer zitten, zit Joey in een klein politiekantoor en legt haar verklaring af tegen de politie. Terwijl ze de gebeurtenissen van die nacht herleeft, is haar verhaal verweven met een glimp van de reactie van de gemeenschap. Hoe zal een incident achterin een taxi het leven van Joey en haar vrienden bepalen?
SLET is op 31 mei, 1 en 2 juni te zien op het Opstokerijfestival in het Wennekerpand.

REGISSEUSE ANNE RATS ZOEKT VOOR DIT PROJECT SPEELSSTERS (SPEELLEEFTIJD 16-21 JAAR) MET LEF, DIE HET LEUK VINDEN OM TE (LEREN) IMPROVISEREN, DIE HUN TANDEN IN EEN PITTIGE ROL WILLEN ZETTEN EN HET TOF VINDEN OM EEN BESTAAND STUK ZICH HELEMAAL ‘EIGEN’ TE MAKEN, SPELERVARING IS NIET VEREIST, ZIN OM TE SPELEN WEL.

Unieke samenwerking

SLET is een voorstelling die het thema seksueel grensoverschrijdend gedrag en #metoo behandelt. In samenwerking met theatermaker Samora Bergtop, vlogster Denise van der Kolk (@iamtheknees) het online platform Vileine, CJP en Rutgers maken de speelsters een ontwapenende voorstelling die de toeschouwers laten nadenken over hun reactie op een thema als #metoo: intens en met een flinke dosis humor.

De Stokerij betrekt de speelsters bij alle vakgebieden (niet alleen spel, maar ook vormgeving, tekst, kostuums, muziek en dans).

Zie jij jezelf wel meespelen in deze voorstelling? Geef je dan nu op voor de auditie!

De auditie vindt plaats op zondag 13 januari van 19.00 tot 22.00 uur

Locatie (voormalige) Gravin Aleidaschool, Oostsingel 9 in Schiedam.

Meer info en aanmelden via anne@destokerijschiedam.nl

En stuur deze mail vooral door naar mensen waarvan jij denkt dat ze de voorstelling interessant vinden!

REPETITIEDATA: iedere dinsdag- en donderdagavond (m.u.v. meivakantie) van 19.00-22.00, start op 22 januari *

MONTAGEPERIODE IN WENNEKERPAND27, 28, 29, 30 mei

SPEELDATA: 31 mei, 1 juni, 2 juni

Uiteraard is het meedoen aan de voorstelling (en dus aanwezig zijn bij de repetities) niet vrijblijvend, maar overleg is altijd mogelijk.

* Januari: 22, 24, 29, 31/Februari: 5,7,14,19,21,26,28/Maart: 5,7,12,14,19,21,26,28/April: 2,4,9,11,16,18, 23,25/Mei: 7,9,14,16,21,23