Back to All Events

Montyn (Opstokereis Tilburg)

  • Theaters Tilburg 10 Louis Bouwmeesterplein Tilburg, NB, 5038 TN Netherlands (map)

Ontmoet De Stokerij, een nieuw theatercollectief rondom de Nachtgasten-acteurs Yorick Zwart en Koen Wouterse en actrice Anne Rats. Het gezelschap wordt in Tilburg gelanceerd met het minifestival Opstokerij: twee voorstellingen (Kiwi, Free As a Bird en Montyn) in de namiddag op gekke plekken in de schouwburg met een beperkte capaciteit. In de avond het grotere stuk Bedrog (Pinter) in de studio.

MONTYN: Montyn, waarin Yorick Zwart het leven en werken van Jan Montyn verbeeldt, vertelt het verhaal van de kunstenaar die zich in WO II door een hang naar avontuur op zestienjarige leeftijd aansloot bij de Duitsers. Een voorstelling die gaat over keuzes maken tijdens je leven. Over kiezen tussen passiviteit of activiteit. Over kiezen tussen het goede of het kwade. Maar wat is goed en wat is kwaad?
regie: Ludo Hoogmartens | tekst & spel: Yorick Zwart

Earlier Event: January 13
Kiwi (Opstokereis Tilburg)
Later Event: January 13
Bedrog (Opstokereis Tilburg)