Back to All Events

Bedrog

  • De Lawei Laweiplein 1 9203 KL Drachten (map)

Het is misschien wel onze grootste angst: bedrogen worden door je geliefde of vrienden. Maar ergens is bedrog ook een diep verlangen. Op z’n minst de heimelijke gedachten. We spreken er schande van bij anderen, terwijl we genieten van de verhalen. Totdat je er zelf in verzeild raakt. Want bedrog zit in ons allemaal. 

BEDROG is een meesterwerk van Harold Pinter. Het stuk begint op het moment dat een affaire tussen een man met de vrouw van z’n beste vriend al beëindigd is en vanaf dat moment gaat het stuk terug in de tijd: scène voor scène ga je terug naar het moment waarop de liefde onontkoombaar begon.

Topacteurs Rutger Kroon, Margje Wittermans en Yorick Zwart maken de dilemma’s van de personages invoelbaar: Jerry die z’n vriend belazert, Robert die z’n grootste nachtmerries werkelijkheid ziet worden en Emma die wanhopig op zoek is naar liefde.

U als publiek zit op het toneel, letterlijk tussen de acteurs in, terwijl zij de grens van fictie en werkelijkheid opzoeken en spelen op leven en dood. Een strijd om de liefde, een strijd om elkaar.

CREDITS

Tekst Harold Pinter
Spel Rutger Kroon, Margje Wittermans, Yorick Zwart
Regie Koen Wouterse

"Bedrog" in De Lawei is een Stormavond. Ga de uitdaging aan en ontdek nieuwe juweeltjes onder nieuwe theaterproducties of geniet alsnog van een gedurfde voorstelling die al eerder is ontdekt. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de maker(s).

Earlier Event: January 13
Bedrog (Opstokereis Tilburg)
Later Event: January 20
Kiwi