Back to All Events

Kiwi

  • Theater Bouwkunde 2 Het Klooster Deventer, Overste, 7411 NH Netherlands (map)

Voor zijn afstuderen aan de toneelschool trok Koen Wouterse (van Nachtgasten) een jaar lang op met de Arnhemse dakloze Anton Kolkman, over wie hij het indringende en keiharde toneelstuk Kiwi, Free As A Bird schreef.

Deze hyperrealistische solovoorstelling gaat over het leven op straat. Het laat zien hoe gemakkelijk ieder mens kan afglijden, hoe weinig mogelijkheden er zijn voor hen die zijn afgegleden, maar vooral over hoe je de mooie dingen van het leven op waarde moet schatten. Ondanks zijn politieke en confronterende toon werd de voorstelling een groot succes en hij werd voor meerdere prijzen genomineerd, in zowel in Nederland als België.

Vlak nadat de voorstelling in première ging overleed Anton Kolkman en hoewel hij nog net aan het succes van zijn verhaal heeft kunnen proeven, zijn er veel vragen onbeantwoord gebleven.Tot nu toe.

Nu, 15 jaar later, gaat Wouterse met het oude materiaal, waarvan er destijds nog maar een fractie is gebruikt, op zoek naar de Kiwi van nu. Hij gaat de voorstelling heruitvinden:

Hij gaat op zoek naar de familie van de inmiddels overleden Anton Kolkman, hij gaat op zoek naar de huidige actualiteit van de voorstelling door nieuwe gesprekken met daklozen te voeren, hij gaat onderzoeken hoe de Nederlandse steden anno 2016 omgaan met hun daklozen.

Earlier Event: January 18
Bedrog
Later Event: January 21
Lekker Belangrijk (6+)