Y.use('node', 'node-load', function(Y) { Y.on('domready', function() { ... /* (1) Reformat blog entries published dates */ ... /* (2) Replace time since strings with published dates */ ... /* Substitute specific strings */ Y.all('.ss-social-button').setHTML('Delen'); Y.all('.inline-read-more').setHTML('Meer lezen'); Y.all('.newer-posts').setHTML('Nieuwer'); Y.all('.older-posts').setHTML('Vorige berichten'); Y.all('.comments').setHTML('Commentaar'); }); });

Hamlet

Van 2 tot en met 16 juni 2016 speelde De Stokerij Hamlet! Het kersverse stads­gezelschap bracht in juni een groots en bloedstollend toneelspektakel over deze iconische figuur. Vierhonderd jaar na de dood van Shakespeare dook Hamlet op in het historische centrum van jenever­stad Schiedam.

Over De Stokerij’s Hamlet:
Hamlet is het beroemdste toneelstuk van de wereld. Maar nooit eerder werd het op deze manier gebracht. Het gloednieuwe Schiedamse stads­theatergezelschap De Stokerij speelt Hamlet hoe Shakespeare het bedoeld moet hebben: een thriller, een love story, een ‘whodunnit’ een romantische comedy, een familiedrama en maatschappijkritiek in één. Spectaculaire stunts, ontroerende scènes, opzwepende muziek en pittige dialogen: Hamlet anno 2016 heeft het allemaal. De klassieker van Shakespeare in Schiedam en in de oude havens van 010.
Toneelgezelschap De Stokerij speelt in juni zestien maal de fonkelnieuwe bewerking van Hamlet, waarin scenarioschrijver Yorick Zwart grote en kleine crises uit onze eeuw èn die van Shakespeare vindingrijk met elkaar heeft verweven. Een eigentijds koningsdrama dat samenvalt met de actualiteit, waarin bekende namen als John Buijsman, Debby Petter en Kenneth Herdigein laten zien dat de klassieker Hamlet verre van gedateerd is. Het wordt een theaterspektakel waarin de bezoeker zichzelf herkent in de actuele onderwerpen, het hedendaagse taalgebruik, de veelzijdige cast en de bijdrage van alle lokale kunstenaars en ondernemers.