Y.use('node', 'node-load', function(Y) { Y.on('domready', function() { ... /* (1) Reformat blog entries published dates */ ... /* (2) Replace time since strings with published dates */ ... /* Substitute specific strings */ Y.all('.ss-social-button').setHTML('Delen'); Y.all('.inline-read-more').setHTML('Meer lezen'); Y.all('.newer-posts').setHTML('Nieuwer'); Y.all('.older-posts').setHTML('Vorige berichten'); Y.all('.comments').setHTML('Commentaar'); }); });

Shakespeare: Dood of groot

William Shakespeare Dood of Groot? 

Hamlet is een Schiedammer… en ik ook. Er zijn of er niet zijn dát is de vraag! Vierhonderd jaar na zijn dood is Shakespeare actueler dan ooit. Ter ere hiervan wordt in de Bibliotheek Schiedam, in samenwerking met het gloednieuwe Schiedamse stadsgezelschap De Stokerij een serie van acht toneelstukken van Shakespeare behandeld in colleges, gegeven door acteurs die zelf in stukken van Shakespeare gespeeld hebben of er dit seizoen in spelen.

Iedere college gaat over een ander toneelstuk van Shakespeare, waarbij het publiek vragen kan stellen aan de acteurs. Hij of zij zal het stuk behandelen aan de hand van korte filmpjes, anekdotes en door korte scènes te spelen.

Kosten
Per lezing: € 10,-.
Strippenkaart voor alle acht avonden: € 60,- (in plaats van € 80,-).
Reserveren via programmering@debibliotheekschiedam.nl.

Meer info
Locatie: Korenbeurs
Tijd: 20.00 uur – 21.30 uur

woensdag 30 maart
Het temmen van de feeks – Loek Peters

woensdag 20 april
King Lear – Jack Wouterse

woensdag 25 mei
Hamlet – Stadsgezelschap De Stokerij | Anne Rats, Koen Wouterse, Yorick Zwart

woensdag 29 juni
Richard III – Aus Greidanus Jr.

woensdag 28 september
Midzomernachtsdroom – Fabian Jansen

woensdag 26 oktober
Othello – Raymi Sambo

woensdag 23 november
Macbeth – Rogier in ‘t Hout

woensdag 21 december
Romeo en Julia – Sophie van Winden