Op naar Nijmegen

Het Vergissingsbombardement trekt het land in! Op 21 februari spelen we in het kader van de herdenking “80 jaar Bombardement Nijmegen” een naar de Nijmeegse geschiedenis aangepaste versie van onze voorstelling: Het Gelegenheidsbombardement.

Over Het Gelegenheidsbombardement
In Het Gelegenheidsbombardement combineert Anne Rats de voor haar bekende flarden van het oorlogsverleden van haar vader met de verhalen van een jonge Nijmeegse vrouw en een jonge Amerikaanse piloot. Hun levens raken elkaar op dramatische en fatale wijze. De Nijmeegse Emma verliest haar hele familie tijdens het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944. Henry, de veel te jonge Amerikaanse piloot, gooit de betreffende bommen. Kun je als jong mens ‘doorleven’ tijdens een oorlog en hoe leeft die oorlog in jou voort nadat deze is afgelopen? Kun je na zo’n wereldgrote gebeurtenis de stukken van je hart oprapen en draad weer oppakken?

Tachtig jaar na het bombardement gaat theatermaker Anne Rats de gemeentearchieven van Nijmegen in en spreekt met inwoners van de stad om onderzoek te doen naar dit bombardement. Gedreven door de persoonlijke belevingen van haar overleden vader, duikt Rats het verleden in voor een bloedstollend oorlogsverhaal voor iedereen vanaf 12 jaar.

Het Gelegenheidsbombardement speelt exclusief in Lindenberg Cultuurhuis.

Praktische informatie
Woensdag 21 februari 15:00 en 20:00, De Lindenberg, Nijmegen
Tickets zijn gratis, je hoeft alleen te reserveren.
Reserveer voor 15:00 / reserveer voor 20:00