Opstokerij groot succes

Op 8 en 9 juli begon de zomervakantie goed bij De Stokerij! Een vurige editie van ons eigen Theaterfestival De Opstokerij. Twee dagen vol met alles wat De Stokerij te bieden heeft. Zo fijn om dit weer met elkaar te kunnen doen. En wat een toffe reacties kregen wij binnen.

Over Krijg nou Titus, de eerste van drie Shakespeares die door de leerlingen van de jonge Stokerij zélf bewerkt werden:
“(…) heeeeel bloedering, over wraak en oorlog, wat helaas zeer actueel is”
“echt erg bijzonder hoe de kinderen duidelijk maakten hoe dit stuk over deze tijd gaat, indrukwekkend hoe de inhoud van de voorstelling dan duidelijk wordt”

Over BRO:
“Dit raakt. Dit is pure emancipatie van jonge mannen in deze ingewikkelde tijd. En dat geeft hoop”
“Ze staan daar zo krachtig maar ook zo kwetsbaar”
“Alles wat in dit stuk gezegd wordt, hadden ze op mijn school ook kunnen zeggen”
“Echt indrukwekkend, elke jongere zou dit moeten zien. En ook in combinatie met SLET misschien, het is zo belangrijk ook om in te laten zien hoe makkelijk je eigenlijk in een pijnlijke situatie terecht kunt komen als jongen”

Over Macbeth:
“Leuk om te zien hoe de verkleding ging, de heksen rond de ketel, het bloed wat niet meer weg te wassen viel, de verschijningen met talkpoeder. Kortom: een moordende voorstelling”
“De leerlingen hebben zich niet alleen onderscheiden als spelers, maar ook steeds meer als theater makers. Echt ontzettend tof om mee te maken”

Over De Feeks:
“Je bent nooit te oud om kennis te maken met Shakespeare, zeker niet als een groep jongeren er een eigentijdse draai aan geeft”
“Dit zat echt goed in elkaar, de afwisseling van live toneel en film was spannend”

Over SLET:
“Wat was het ontzettend indrukwekkend en wat stonden ze te schitteren. Dit zal onvergetelijk voor ze zijn”
“Geweldig gespeeld, ik moest zo huilen. Wat een kanjers van een meiden in hun kracht en speeltalent”
“Damn. Mokerslag weer, tikje harder zelfs. Als moeder van drie meiden: DANK. Komen waardevolle gesprekken aan hier thuis”

Ook in 2023 organiseren wij weer een editie van Theaterfestival De Opstokerij. Houd deze website in de gaten voor meer info!