De Kleine Stokerij laat talent zien in Sodafabriek

Zaterdag 2 juli 2023 sloten de leerlingen van De Kleine Stokerij (onze jongste garde) hun theaterseizoen af met een presentatie in de SodaFabriek Schiedam! In een meer dan volle studio speelden de jongste leerlingen van docent Bart van Sliedregt samen met hem een improvisaties over koningen, spionnen en schurken. Hoe loopt een koning een ruimte in? Hoe zie je wie een held is of een boef? En kun je zonder tekst ook uitdrukken wat je voelt? Meike Steerneman werkte met de oudere klas van de Kleine Stokerij aan scenes uit TROJE, een vijfluik wat in 2019 geschreven werd door Koen Wouterse, voor de Jonge Stokerij. Dit was hun eerste zelfgemaakte voorstelling die ze helemaal zonder regisseur-op-de-vloer speelden, vol verraad, liefde, gevechten en met heel veel (gespeelde) doden aan het eind!

En ook de ouderejaars, de leerlingen van De Jonge Stokerij lieten van zich horen, onder regie van Koen Wouterse. Deze leerlingen speelden dit seizoen niet alleen de voorstellingen SLET, BRO en Het Vergissingsbombardement (Anne Rats), ze ontwikkelden zich ook steeds meer als makers van eigen materiaal. Naast scenes uit TROJE en Bedrog (Harold Pinter) waren scenes uit twee gloednieuwe, zelfgeschreven stukken te zien.

Het was een hele drukke en fijne ochtend en we kunnen niet wachten om te zien wat deze leerlingen allemaal nog meer gaan spelen! En daar hoeven we niet lang op te wachten. Een groot deel van deze talenten is ook weer te zien op het Opstokerijfestival, 15 en 16 juli.

Tickets voor De Opstokerij bestel je hier.

(foto John Middelkoop)